Kayıt Yenileme Duyurusu/ders Plan ve Programları

KAYIT YENİLEME DUYURUSU/DERS PLAN VE PROGRAMLARI

Değerli Öğrenciler;

2019-2020 Güz yarıyılı ders kayıt yenileme işlemlerini 17-18-19 Eylül tarihleri arasında SABİS üzerinden yapmanız gerekmektedir.

Kayıt Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

• Ek’te yer alan Kayıt Yenileme Duyurusunu okuduktan sonra ders seçimi işlemini yapmanız,
  • Ek’te yer alan Ders programlarını inceleyerek çakışmayacak şekilde ders seçimi yapmanız,
  • Ders ve Tez aşamasında olan tüm öğrencilerin Derse yazılma ekranında önünüze gelecek olan Uzmanlık Alanı dersini zorunlu olarak seçmeniz,
  • Seminer dersini tüm öğrencilerin bir defaya mahsus olmak üzere Ders aşaması döneminde (1,2,3 veya 4. Dönemlerden birinde) alnması,
  • Seçtiğiniz dersler onaylandıktan sonra dersten çıkılamamaktadır.
  • Tez Aşamasına geçebilmeniz için 66 AKTS kredilik ders yükünü tamamlamanız,
  • Ders aşamasını tamamlayabilmeniz için Bölümün ders programlarında yer alan Zorunlu ders/derslerini almanız, (1,2,3 veya 4. Dönemlerden birinde)
  • Farklı Üniversite / Enstitü den ders almak isteyen öğrenciler sayfamızda yer alan Farklı Enstitüden ders alma formunu bilgisayar ortamında doldurarak çıktısının danışman ve bölüm başkanı onayından sonra Enstitümüze teslim edilmesi durumunda ilgili yazışmalar Enstitümüz tarafından yapılacaktır. (Başvuru tarihi ilgili Üniversite/Enstitünün derse yazılma süreçleri içerisinde olması gerekmektedir.
  • Ders aşamasını tamamlayabilmeniz için Zorunlu /Seçmeli 8 Ders + İki dönemde alacağınız Uzmanlık Alanı + Seminer Dersinin alınması, gerekmektedir.

(Seminer ve Uzmanlık Alanı dahil tüm dersler 6 AKTS dir.)

8 Ders X6=48 AKTS

Uzmanlık Alanı 6+6 =12 AKTS (iki dönem)

Seminer=6 AKTS

Toplam= 48+12+6 = 66 AKTS

*Seminer ve Uzmanlık alanı dersleri YT (Yeterli) olarak notlandırılmakta olup, kredi yükünüze dahil edilir ortalamaya katılmaz.

•  Derse yazılma tarihleri içerisinde zaman zaman Sistemsel problemler yaşanmakta olup, mağduriyet yaşamamanız için Üniversitemiz/Enstitümüz tarafından gerek duyulması durumunda kayıt yenileme süreci uzatılabilmektedir. Duyurularımızı sayfamızdan takip etmeniz yararınıza olacaktır.

Size daha sağlıklı ve daha erken bilgi verebilmemiz için e- mail ile iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.

lee@subu.edu.tr